Parsa & Speck Risotosta saat täyteläisen ja maukkaan päivällisen!

www.chefantti.fi

Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi

Viinisuositus: Mâcon- Solutré 2018

 

Resepti (4hlö)

Parsaa (vihreä) 280g

Carnaroli riisiä 320g

Sipuli 1 kpl

Speck (tai muu ilmakuivattu hieman savuinen leikkele) 100g

Oliiviöljyä

Valkoviiniä

Voita

Parmesaania (raastettu)

Suolaa

Pippuria

 

• Valmista liha tai kana tai kasvisliemi ja pidä se lämpimänä. Lientä lisätessä riisin joukkoon, riisin tulee kiehua jatkuvasti.

• Liemen tulee olla suolaista.

• Leikkaa parsan kannat pois ja tarvittaessa kuori vartta. Pilko parsa pieniksi paloiksi jättäen kärjet kokonaisiksi. Siirrä parsa sivuun odottamaan.

• Leikkaa speck (tai leikkele) ohuiksi viipaleiksi, paista rapeiksi ja laita sekin sivuun odottamaan.

• Paahda parsan kärkipalat ja laita sivuun odottamaan.

• Hienonna sipuli ja kuullota hienonnettu sipuli oliiviöljyn kanssa kattilassa noin 1-1,5 minuuttia kunnes pehmeitä ja kuultavia.

• Lisää carnaroli riisi ja paahda hetki (1min) sipulien kanssa kovalla lämmöllä. Lisää sitten valkoviiniä niin että se tulee juuri ja juuri riisin alta näkyviin. Sekoita jatkuvasti riisiä.

• Kun viini on täysin imeytynyt, riisiin lisää lientä niin, että se juuri ja juuri peittää riisin.

• Lisää lientä tarvittaessa ja muista jatkuvasti sekoittaa.

• Kun riisi alkaa olla valmis, lisää parsan palat joukkoon ja anna keittyä riisin kanssa (noin 1min)

• Tämän jälkeen laske lämpöä ja lisää joukkoon speck tai muu leikkele, parmesaani ja voi. Sekoita ja lisää pippuria.

• Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

• Laita valmis risotto lautaselle, koristele parsan kärjillä ja Buon Appetito!