Parsa & Speck Risotosta saat täyteläisen ja maukkaan päivällisen!
Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi
Viinisuositus: Mâcon- Solutré 2018
Resepti (4hlö)
Parsaa (vihreä) 280g
Carnaroli riisiä 320g
Sipuli 1 kpl
Speck (tai muu ilmakuivattu hieman savuinen leikkele) 100g
Oliiviöljyä
Valkoviiniä
Voita
Parmesaania (raastettu)
Suolaa
Pippuria
• Valmista liha tai kana tai kasvisliemi ja pidä se lämpimänä. Lientä lisätessä riisin joukkoon, riisin tulee kiehua jatkuvasti.
• Liemen tulee olla suolaista.
• Leikkaa parsan kannat pois ja tarvittaessa kuori vartta. Pilko parsa pieniksi paloiksi jättäen kärjet kokonaisiksi. Siirrä parsa sivuun odottamaan.
• Leikkaa speck (tai leikkele) ohuiksi viipaleiksi, paista rapeiksi ja laita sekin sivuun odottamaan.
• Paahda parsan kärkipalat ja laita sivuun odottamaan.
• Hienonna sipuli ja kuullota hienonnettu sipuli oliiviöljyn kanssa kattilassa noin 1-1,5 minuuttia kunnes pehmeitä ja kuultavia.
• Lisää carnaroli riisi ja paahda hetki (1min) sipulien kanssa kovalla lämmöllä. Lisää sitten valkoviiniä niin että se tulee juuri ja juuri riisin alta näkyviin. Sekoita jatkuvasti riisiä.
• Kun viini on täysin imeytynyt, riisiin lisää lientä niin, että se juuri ja juuri peittää riisin.
• Lisää lientä tarvittaessa ja muista jatkuvasti sekoittaa.
• Kun riisi alkaa olla valmis, lisää parsan palat joukkoon ja anna keittyä riisin kanssa (noin 1min)
• Tämän jälkeen laske lämpöä ja lisää joukkoon speck tai muu leikkele, parmesaani ja voi. Sekoita ja lisää pippuria.
• Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
• Laita valmis risotto lautaselle, koristele parsan kärjillä ja Buon Appetito!