Herkuttele appelsiinikääretortulla!
Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi
Resepti
Pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhoja
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
4 dl kermaa
3 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin mehu
Koristeeksi: appelsiininkuorta tomusokeria
Valmista pohja:
• Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
• Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi munavaahtoon varovasti sekoittaen.
• Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja tasoita lastalla tasaiseksi koko alalle.
• Paista pohjaa 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna pinnan jäädä vaaleaksi.
• Kumoa kypsä torttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Paistopaperi irtoaa helpommin, jos sivelet kylmää vettä pullasudilla kuumalle torttupohjalle ja vedät paperin tasaisesti irti.
• Vatkaa täytteen tuorejuusto kulhossa notkeaksi sokerin kanssa. Lisää kerma vähitellen ja sekoita, kunnes juustomassa on kuohkeaa.
• Mausta vaniljalla ja appelsiinimehulla, ja jatka vielä sekoittamista mutta varo vatkaamasta seosta liian kovaksi. Seoksen tulee olla löysän kermamaista.
• Nostele juustovaahtoa torttupohjan keskiosaan pitkittäiseksi tangoksi. Käännä pohjan reunat yhteen leivinpaperia apuna käyttäen ja paina yhteen täytteen päällä.
• Kääri torttu tiukasti leivinpaperiin ja tuorekelmuun ja anna levähtää noin 4 tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua, jotta täyte ehtii hyytyä.
• Nosta kääretorttu tarjoiluvadille, raasta pinnalle appelsiininkuorta hienolla raastimella ja sirottele päälle runsaasti tomusokeria.