Herkuttele appelsiinikääretortulla!

www.chefantti.fi

Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi

Resepti

Pohja:

3 kananmunaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhoja

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl sokeria

4 dl kermaa

3 tl vaniljasokeria

1 appelsiinin mehu

Koristeeksi: appelsiininkuorta tomusokeria

Valmista pohja:

• Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

• Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi munavaahtoon varovasti sekoittaen.

• Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja tasoita lastalla tasaiseksi koko alalle.

• Paista pohjaa 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna pinnan jäädä vaaleaksi.

• Kumoa kypsä torttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Paistopaperi irtoaa helpommin, jos sivelet kylmää vettä pullasudilla kuumalle torttupohjalle ja vedät paperin tasaisesti irti.

• Vatkaa täytteen tuorejuusto kulhossa notkeaksi sokerin kanssa. Lisää kerma vähitellen ja sekoita, kunnes juustomassa on kuohkeaa.

• Mausta vaniljalla ja appelsiinimehulla, ja jatka vielä sekoittamista mutta varo vatkaamasta seosta liian kovaksi. Seoksen tulee olla löysän kermamaista.

• Nostele juustovaahtoa torttupohjan keskiosaan pitkittäiseksi tangoksi. Käännä pohjan reunat yhteen leivinpaperia apuna käyttäen ja paina yhteen täytteen päällä.

• Kääri torttu tiukasti leivinpaperiin ja tuorekelmuun ja anna levähtää noin 4 tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua, jotta täyte ehtii hyytyä.

• Nosta kääretorttu tarjoiluvadille, raasta pinnalle appelsiininkuorta hienolla raastimella ja sirottele päälle runsaasti tomusokeria.