Eggs Benedict sopii mainiosti aamupalalle tai brunssille! Ota ohje talteen ja ilahduta ystäviäsi tai perhettäsi.

www.chefantti.fi

Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi

Viinisuositus: Cava Mar Salada Brut Nature

 

Eggs Benedict

Kananmunia 4 kpl

Vettä 2L

Väkiviinaetikkaa 1-2dl

Leipää (briossi) 4 viipaletta

Kylmäsavulohta 8 viipaletta (noin 80g)

Avokadoa 1kpl

Ruohosipulia

 

• Leikkaa ohuita viipaleita avokadosta. Laita viipaleiden päälle hieman sitruunamehua, jotta avokado ei tummu.

• Leikkaa ruohosipuli pieneksi silpuksi ja laita kulhoon, jonka asetat sivuun odottamaan.

• Laita kattilaan 2 L vettä ja 1-2dl etikkaa. Kiehauta ja pienennä lämpöä niin, että vesi on kuumaa, mutta ei kiehu.

• Riko kananmuna sopivaan astiaan kuten mittaan, tai lasiin.

• Laita kuumaan veteen sopivasti kierrettä. 

• Kaada muna pyörteen keskelle VAROVASTI ja anna munan olla vedessä 2 minuuttia ja 43 sekuntia. 

• Tuo 3 sekuntia on ero täydellisen ja hyvän uppomunan välillä.

• Nosta reikäkauhalla valmis uppomuna pois varovasti ja aseta paperin päälle.

• Laita pieni pintasuola munaan. 

• Valmiin uppomunan keltuaisen tulee olla juokseva ja pinnan tulee olla joustava, ei kova ja kimmoisa kuten kovaksi keitetyn munan.

• Halutessasi voit paahtaa leivän palasia pienellä määrällä voita, kunnes pinta on rapea.

• Aseta lautaselle leipä. Leivän päälle avokadosuikaleet.

• Aseta avokadon päälle kylmäsavulohiviipaleita.

• Lohen päälle täydellinen uppomuna ja munan päälle Hollandaise kastiketta.

• Koristele ruohosipulilla.

 

Alen Hollandaisekastike

Voita 125g

Keltuaisia 2-3 kpl

Salottisipuli 10g

Valkoviinietikka 10g

Sitruuna 1 kpl

Vesi 20g

Suolaa

• Silpo salottisipuli ja lisää kattilaan veden, sitruunamehun ja valkoviinietikan kera.

• Sekoita ja keitä kasaan. Tästä tulee reduktio eli redu.

• Aseta sivuun jäähtymään, kun on keittynyt puoleen.

• Sulata voi ruskistamatta ja aseta sivuun.

• Erottele keltuaiset valkuaisista ja aseta kattilaan, lisää jäähtynyt reduktio ja sekoita keskenään vispilällä.

• Lämmitä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen.

• Kun seos alkaa vaahtoutua (noin 5 min) ja tulla tasaiseksi kastikemaiseksi, ota pois lämmöltä ja jatka sekoittamista. Lisää joukkoon voita ohuena nauhana jatkuvasti sekoittaen, kunnes koostumus on tasaisen silkkinen. Mausta suolalla.