Eggs Benedict sopii mainiosti aamupalalle tai brunssille! Ota ohje talteen ja ilahduta ystäviäsi tai perhettäsi.
Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi
Viinisuositus: Cava Mar Salada Brut Nature
Eggs Benedict
Kananmunia 4 kpl
Vettä 2L
Väkiviinaetikkaa 1-2dl
Leipää (briossi) 4 viipaletta
Kylmäsavulohta 8 viipaletta (noin 80g)
Avokadoa 1kpl
Ruohosipulia
• Leikkaa ohuita viipaleita avokadosta. Laita viipaleiden päälle hieman sitruunamehua, jotta avokado ei tummu.
• Leikkaa ruohosipuli pieneksi silpuksi ja laita kulhoon, jonka asetat sivuun odottamaan.
• Laita kattilaan 2 L vettä ja 1-2dl etikkaa. Kiehauta ja pienennä lämpöä niin, että vesi on kuumaa, mutta ei kiehu.
• Riko kananmuna sopivaan astiaan kuten mittaan, tai lasiin.
• Laita kuumaan veteen sopivasti kierrettä.
• Kaada muna pyörteen keskelle VAROVASTI ja anna munan olla vedessä 2 minuuttia ja 43 sekuntia.
• Tuo 3 sekuntia on ero täydellisen ja hyvän uppomunan välillä.
• Nosta reikäkauhalla valmis uppomuna pois varovasti ja aseta paperin päälle.
• Laita pieni pintasuola munaan.
• Valmiin uppomunan keltuaisen tulee olla juokseva ja pinnan tulee olla joustava, ei kova ja kimmoisa kuten kovaksi keitetyn munan.
• Halutessasi voit paahtaa leivän palasia pienellä määrällä voita, kunnes pinta on rapea.
• Aseta lautaselle leipä. Leivän päälle avokadosuikaleet.
• Aseta avokadon päälle kylmäsavulohiviipaleita.
• Lohen päälle täydellinen uppomuna ja munan päälle Hollandaise kastiketta.
• Koristele ruohosipulilla.
Alen Hollandaisekastike
Voita 125g
Keltuaisia 2-3 kpl
Salottisipuli 10g
Valkoviinietikka 10g
Sitruuna 1 kpl
Vesi 20g
Suolaa
• Silpo salottisipuli ja lisää kattilaan veden, sitruunamehun ja valkoviinietikan kera.
• Sekoita ja keitä kasaan. Tästä tulee reduktio eli redu.
• Aseta sivuun jäähtymään, kun on keittynyt puoleen.
• Sulata voi ruskistamatta ja aseta sivuun.
• Erottele keltuaiset valkuaisista ja aseta kattilaan, lisää jäähtynyt reduktio ja sekoita keskenään vispilällä.
• Lämmitä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen.
• Kun seos alkaa vaahtoutua (noin 5 min) ja tulla tasaiseksi kastikemaiseksi, ota pois lämmöltä ja jatka sekoittamista. Lisää joukkoon voita ohuena nauhana jatkuvasti sekoittaen, kunnes koostumus on tasaisen silkkinen. Mausta suolalla.