Näin valmistat herkullisen Entrecôten grillissä!
kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi
Viinisuositus: Garzón Tannat Reserva 2019
Grillattu Entrecôte
700g / 2kpl Entrecôte-pihvejä
1/2 dl oliiviöljyä mustapippuria myllystä
Maldon-suolaa
paistomittari
• Mausta pihvit pippurilla, suolalla ja sivele öljyä pintaan.
• Paista pihvit parilapannulla tai grillissä pinnaltaan paahtuneen rapeaksi molemmin puolin.
• Käännä pihvit pannulla vain kerran, jotta lihanesteet pysyvät sisällä ja paistopinnasta tulee herkullisen rapea.
• Jätä liha sisältä hyvin punertaviksi, sisälämpömittarilla mitattuna 50 astetta.
• Nosta liha parilapannulta ja anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista. Näin nesteet pysyvät lihan sisällä.
• Ripottele leikatun entrecôten pinnalle ripaus Maldon-suolaa. Näin saat lihan maistumaan keskeltäkin.Ennen kuin aloitat parilalla paistamisen, ota liha hyvissä ajoin lämpenemään kylmiöstä, näin vältät lihanesteiden valumisen parilalle ja saat lihasta mehevän ja maukkaan!
Valkosipulitomaatit oliiviöljyssä
20 kpl kirsikkatomaattia
1 valkosipuli
oliiviöljyä
2 kevätsipulia
mustapippuria
Maldon- suolaa
• Leikkaa kokonaisesta valkosipulista veitsellä pinta niin, että kokonaisten kynsien pinta näkyy.
• Nosta valkosipuli foliopaperille, lisää päälle oliiviöljyä ja pintaan suolaa.
• Kypsennä grillissä tai 120- asteisessa uunissa noin runsas puoli tuntia, kunnes valkosipulinkynnet ovat paahtuneet pehmeiksi.
• Anna sipulin jäähtyä hetki.
• Nostele valkosipulinkynnet pienellä haarukalla tai puserra kädellä kattilaan oliiviöljyn sekaan.
• Lisää puolitetut tomaatit ja anna pehmentyä miedolla lämmöllä.
• Lisää lopuksi pieneksi viipaloidut kevätsipulit.
• Mausta pippurilla ja suolalla.
• Nostele viipaloidun lihan päälle ja herkuttele!
Kokki: Antti Vahtera
NÄYTÄ VÄHEMMÄN