Grillattu hummeri toimii hyvin sekä alkuruokana että pääruokana!

www.chefantti.fi

Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi

Viinisuositus: Leclerc Briant Rosé Champagne Brut

 

Grillattu Hummeri

1 kokonainen hummeri

1 rkl oliiviöljyä

Piparjuurikastike

1 dl piimää

25 g piparjuurta

1/2 sitruuna

3 g suolaa

• Keitä hummeri kypsäksi suolaisessa vedessä 3-5min.

• Kuori hummeri ja erottele lihan palat.

• Ota pyrstö ja valele pinnalle oliiviöljyä.

• Paista mieto pinta pyrstöön grillissä noin minuutin verran.

• Ota ulos ja valele pinnalle ohut kerros öljyä.

• Valmista piparjuurikastike. Kaada kulhoon piimä ja sekoita joukkoon piparjuuri (raastettuna, murskana tai mehuna).

• Lisää piparjuurta oman maun mukaan.

• Lisää kastikkeeseen suola ja sitruuna.

Tilliöljy

1 puntti tilliä

1 dl oliiviöljyä

• Laita kattilaan vesi kiehumaan.

• Ota ylimääräiset varret pois tilleistä.

• Ryöppää tillejä kiehuvassa vedessä noin viisi sekuntia ja aseta välittömästi kylmään jääveteen.

• Kun tillin vihreä väri on vahvistunut ja tilli on jäähtynyt, ota tillit vedestä ja purista ylimääräinen vesi pois.

• Laita blenderiin tilli ja oliiviöljy.

• Aja kovalla vauhdilla, kunnes blenderin kulho alkaa lämmetä.

• Kun seos on lämmin ja tasainen, sammuta blenderi.

• Valuta seos siivilän ja liinan läpi, jotta ylimääräinen sakka erottuu öljystä.

• Jos öljy on tumman vihreä ja maistuu tilliltä, olet onnistunut!