Grillattu hummeri toimii hyvin sekä alkuruokana että pääruokana!
Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi
Viinisuositus: Leclerc Briant Rosé Champagne Brut
Grillattu Hummeri
1 kokonainen hummeri
1 rkl oliiviöljyä
Piparjuurikastike
1 dl piimää
25 g piparjuurta
1/2 sitruuna
3 g suolaa
• Keitä hummeri kypsäksi suolaisessa vedessä 3-5min.
• Kuori hummeri ja erottele lihan palat.
• Ota pyrstö ja valele pinnalle oliiviöljyä.
• Paista mieto pinta pyrstöön grillissä noin minuutin verran.
• Ota ulos ja valele pinnalle ohut kerros öljyä.
• Valmista piparjuurikastike. Kaada kulhoon piimä ja sekoita joukkoon piparjuuri (raastettuna, murskana tai mehuna).
• Lisää piparjuurta oman maun mukaan.
• Lisää kastikkeeseen suola ja sitruuna.
Tilliöljy
1 puntti tilliä
1 dl oliiviöljyä
• Laita kattilaan vesi kiehumaan.
• Ota ylimääräiset varret pois tilleistä.
• Ryöppää tillejä kiehuvassa vedessä noin viisi sekuntia ja aseta välittömästi kylmään jääveteen.
• Kun tillin vihreä väri on vahvistunut ja tilli on jäähtynyt, ota tillit vedestä ja purista ylimääräinen vesi pois.
• Laita blenderiin tilli ja oliiviöljy.
• Aja kovalla vauhdilla, kunnes blenderin kulho alkaa lämmetä.
• Kun seos on lämmin ja tasainen, sammuta blenderi.
• Valuta seos siivilän ja liinan läpi, jotta ylimääräinen sakka erottuu öljystä.
• Jos öljy on tumman vihreä ja maistuu tilliltä, olet onnistunut!