Hanhenmaksa hamburger – ylellisyyttä arkeen!
Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi
Viinisuositukset:
– Stag’s Leap Artemis Cabernet Sauvignon 2017
– Leclerc Briant Réserve Champagne Brut
Resepti neljälle
600 g jauhettua marmoroitua entrecote lihaa (puhdistettu pinta kalvoista ja rasvasta)
150 g hanhenmaksaa (valmista blogia)
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
4 briossi hampurilaissämpylää
1 punasipuli
• Mausta liha suolalla ja pippurilla. Kuutioi puolet hanhenmaksasta ja sekoita lihan sekaan.
• Tee neljä pulleaa pihviä ja paista pihvit molemmin puolin pinnaltaan rapeaksi. Voit kypsentää hetken uunissa, mutta muista että pihvi jää sisältä punaisen herkulliseksi.
• Paahda sämpylät rapeiksi ja sivele sisäpinnat hillokkeella.
• Lisää sämpylöille pihvit, päälle hanhenmaksa viipaleet, ohuita viipaloituja sipulirenkaita ja päälle kannet.
Hilloke
3 persikkaa
100 g aprikoosia
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
1 rkl hunajaa
20 g hienoa hillo sokeria
• Kuori persikat, poista kivet ja kuutio aprikoosien kanssa pieneksi.
• Anna aprikoosien pehmetä kattilassa hetki puolet ohjeen appelsiinimehun kanssa.
• Lisää persikat, hunaja, sokeri, loppu mehu, raastettu kuori ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä kannen alla, kunnes mehu kiehunut kasaan ja pehmeää sosetta.