Hanhenmaksa hamburger – ylellisyyttä arkeen!

www.chefantti.fi

Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi

Viinisuositukset:

Stag’s Leap Artemis Cabernet Sauvignon 2017 

Leclerc Briant Réserve Champagne Brut

Resepti neljälle

600 g jauhettua marmoroitua entrecote lihaa (puhdistettu pinta kalvoista ja rasvasta)

150 g hanhenmaksaa (valmista blogia)

mustapippuria

suolaa

oliiviöljyä

4 briossi hampurilaissämpylää

1 punasipuli

 

• Mausta liha suolalla ja pippurilla. Kuutioi puolet hanhenmaksasta ja sekoita lihan sekaan.

• Tee neljä pulleaa pihviä ja paista pihvit molemmin puolin pinnaltaan rapeaksi. Voit kypsentää hetken uunissa, mutta muista että pihvi jää sisältä punaisen herkulliseksi.

• Paahda sämpylät rapeiksi ja sivele sisäpinnat hillokkeella.

• Lisää sämpylöille pihvit, päälle hanhenmaksa viipaleet, ohuita viipaloituja sipulirenkaita ja päälle kannet.

 

Hilloke

3 persikkaa

100 g aprikoosia

1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori

1 rkl hunajaa

20 g hienoa hillo sokeria

 

• Kuori persikat, poista kivet ja kuutio aprikoosien kanssa pieneksi.

• Anna aprikoosien pehmetä kattilassa hetki puolet ohjeen appelsiinimehun kanssa.

• Lisää persikat, hunaja, sokeri, loppu mehu, raastettu kuori ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä kannen alla, kunnes mehu kiehunut kasaan ja pehmeää sosetta.