Peuran ulkofilee selleripyreen kera

www.chefantti.fi

Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi

Viinisuositus: Viña Los Valles Reserva 2013

 

Resepti

500-600 g peuran ulkofileetä

mustapippuria

suolaa

3 rkl voita paistamiseen

Selleripyree:

150 g juuriselleriä

2 rkl voita

1 dl kermaa

3-4 rkl vettä

suolaa

mustapippuria myllystä

Puolukkalisäke:

1 dl puolukoita

1/2 dl sokeria

 

• Poista fileestä mahdollinen kalvo. Mausta liha pippurilla ja suolalla molemmin puolin ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen paistamista. • Ruskista pinta kevyesti molemmin puolin voissa paistinpannulla. Työnnä paistomittarin antura fileen keskikohtaan ja kypsennä fileetä 115-120-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

• Kun mittari näyttää 44-46 astetta, liha on valmista. Anna fileen levähtää ennen viipalointia, jotta lihasnesteet eivät valuisi työlaudalle.

• Tarjoile selleripyreen ja puolukoiden kanssa.

• Kuori ja kuutioi selleri pieniksi kuutioiksi. Lisää sellerikuutiot, kerma ja vesi.

• Keitä hiljalleen, kunnes sellerit ovat kypsiä. Soseuta monitoimikoneessa lopun voin kanssa samettisen tasaiseksi. Tarkista suola.

• Sekoita puolukat ja sokeri keskenään survokseksi.

 

Nauti!