Peuran ulkofilee selleripyreen kera
Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi
Viinisuositus: Viña Los Valles Reserva 2013
Resepti
500-600 g peuran ulkofileetä
mustapippuria
suolaa
3 rkl voita paistamiseen
Selleripyree:
150 g juuriselleriä
2 rkl voita
1 dl kermaa
3-4 rkl vettä
suolaa
mustapippuria myllystä
Puolukkalisäke:
1 dl puolukoita
1/2 dl sokeria
• Poista fileestä mahdollinen kalvo. Mausta liha pippurilla ja suolalla molemmin puolin ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen paistamista. • Ruskista pinta kevyesti molemmin puolin voissa paistinpannulla. Työnnä paistomittarin antura fileen keskikohtaan ja kypsennä fileetä 115-120-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
• Kun mittari näyttää 44-46 astetta, liha on valmista. Anna fileen levähtää ennen viipalointia, jotta lihasnesteet eivät valuisi työlaudalle.
• Tarjoile selleripyreen ja puolukoiden kanssa.
• Kuori ja kuutioi selleri pieniksi kuutioiksi. Lisää sellerikuutiot, kerma ja vesi.
• Keitä hiljalleen, kunnes sellerit ovat kypsiä. Soseuta monitoimikoneessa lopun voin kanssa samettisen tasaiseksi. Tarkista suola.
• Sekoita puolukat ja sokeri keskenään survokseksi.
Nauti!