Näin valmistat kesäisen kalakeiton tuoreista kasviksista. Ota ohjeet talteen ja kokeile!

www.chefantti.fi

Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi

Viinisuositus: Ultimate Provence Rosé 2019

 

Ainekset

1 keltasipuli

2 valkosipulinkynttä

1 tl punaista chiliä silputtuna

1 fenkoli

1 varsiselleri

2 rkl tomaattipyreetä

1 katkarapuliemi

4 dl tomaattimurskaa (säilyke)

3 rkl oliiviöljyä

3 tomaattia

1 pieni purjo

1 tl chilijauhetta

200g ruodotonta ja nahatonta vaaleaa kalaa (kuhaa, kampelaa, siikaa, turskaa)

300g ruodoton ja nahaton lohifilee

400g isoja kuorellisia katkarapuja (pakasteesta)

2 rkl lehtipersiljaa silppuna

suolaa, mustapippuria

Resepti

Valmista rapuliemi:

• Kuori sulaneet katkaravut.

• Kuumenna kattilassa ruokalusikallinen tomaattipyreetä ja lisää katkaravunkuoret. Lisää litra vettä ja anna keitoksen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

• Nosta kattila liedeltä ja peitä tiiviisti kelmulla. Anna liemen jäähtyä ja kuorien laskeutua kattilan pohjalle.

• Siivilöi liemi toiseen kattilaan, kuumenna ja anna kiehua hetki, jotta liemi voimistuu.

• Kuullota laakeassa kattilassa oliiviöljyssä suikaloitu sipuli, murskatut valkosipulinkynnet, chili, suikaloitu fenkoli, pieneksi viipaloitu varsiselleri ja tomaattipyree.

• Lisää sekaan katkarapuliemi, tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.

• Kalttaa tomaatit: Tee tomaatteihin viillot, laita kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi ja nosta reikäkauhalla kattilasta jääveteen.

• Kuori, leikkaa tomaatit neljään osaan ja poista siemenet. Kuutioi tomaatit ja leikkaa purjo suikaleiksi.

• Lisää purjosuikaleet ja tomaattikuutiot keittoon ja mausta chilijauheella, pippurilla ja suolalla.

• Leikkaa kalat noin 2cm paloiksi ja lisää ne kuumaan keittoon. Anna kalojen kypsyä hetki, mutta älä keitä enää.

• Lisää lopuksi katkaravut ja lehtipersilja ja tarkasta vielä maku.

• Tarjoile valkosipulimajoneesin ja maalaispatongin kanssa.