Chef Antti valmistaa Alessandron avustuksella maukkaan Burgundin lihapadan! Helppo resepti ja täydellistä opiskelijaruokaa!

Viinisuositus: Chateau Ste Michelle Syrah 2017

kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi
www.chefantti.fi

Burgundinpata

1,5 kg naudan paistia
200 g pekonia
10 salottisipulia
200 g herkkusieniä
4 tuoretta timjaminoksaa
2 rkl tomaattipyreetä
4 dl tomaattimurskaa
1 dl vehnäjauhoja
1 pullo punaviiniä
ripaus cayennepippuria
mustapippuria myllystä
suolaa

  • Poista paistista kalvot ja leikkaa liha 5 cm kuutioiksi.
  • Nosta lihat vuokaan ja kaada punaviini lihojen päälle. Anna lihojen maustua muutama tunti punaviinissä lihoja välillä sekoittaen. Siivilöi lihat punaviinistä ja säilytä punaviini ehdottomasti.
  • Ruskista lihat padassa voin kanssa kauniin ruskeiksi.
  • Viipaloi pekonit suikaleiksi ja ruskista kokonaisten sipuleiden ja puolitettujen herkkusienien kanssa paistinpannulla. Valuta näistä pekonin rasva pois ja jätä sivuun odottamaan.
  • Lisää lihojen sekaan tomaattipyree ja anna kuumentua hetki.
  • Sirottele vehnäjauhot päälle.
  • Lisää punaviini ja sekoita, kunnes jauhot tasaantuneet punaviiniin.
  • Lisää sekaan tomaattimurska, mausteet, 2 dl vettä ja anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 1 ½ tuntia. Sekoita välillä. Tarkista vielä maku.
  • Tämä ruoka paranee, kun tarjoat sen seuraavana päivänä lämmitettynä.
  • Tarjoile jauhoisten, paahdettujen perunoiden kanssa.