Chef Antti valmistaa Alessandron avustuksella maukkaan Burgundin lihapadan! Helppo resepti ja täydellistä opiskelijaruokaa!
Viinisuositus: Chateau Ste Michelle Syrah 2017
kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi
www.chefantti.fi
Burgundinpata
1,5 kg naudan paistia
200 g pekonia
10 salottisipulia
200 g herkkusieniä
4 tuoretta timjaminoksaa
2 rkl tomaattipyreetä
4 dl tomaattimurskaa
1 dl vehnäjauhoja
1 pullo punaviiniä
ripaus cayennepippuria
mustapippuria myllystä
suolaa
- Poista paistista kalvot ja leikkaa liha 5 cm kuutioiksi.
- Nosta lihat vuokaan ja kaada punaviini lihojen päälle. Anna lihojen maustua muutama tunti punaviinissä lihoja välillä sekoittaen. Siivilöi lihat punaviinistä ja säilytä punaviini ehdottomasti.
- Ruskista lihat padassa voin kanssa kauniin ruskeiksi.
- Viipaloi pekonit suikaleiksi ja ruskista kokonaisten sipuleiden ja puolitettujen herkkusienien kanssa paistinpannulla. Valuta näistä pekonin rasva pois ja jätä sivuun odottamaan.
- Lisää lihojen sekaan tomaattipyree ja anna kuumentua hetki.
- Sirottele vehnäjauhot päälle.
- Lisää punaviini ja sekoita, kunnes jauhot tasaantuneet punaviiniin.
- Lisää sekaan tomaattimurska, mausteet, 2 dl vettä ja anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 1 ½ tuntia. Sekoita välillä. Tarkista vielä maku.
- Tämä ruoka paranee, kun tarjoat sen seuraavana päivänä lämmitettynä.
- Tarjoile jauhoisten, paahdettujen perunoiden kanssa.