Resepti herkulliseen lohicarpaccioon. Ota resepti talteen ja kokeile kotona! Sopii täydellisesti kesään.

 

kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi

www.chefantti.fi

Viinisuositus: Garzón Albariño Reserva 2019 

 

Lohicarpaccio

Pala lohifileetä, noin 80g henkeä kohden

1-2 punasipulia

Nippu isolehtistä persiljaa

Oliiviöljyä

Sitruunamehua

Suolaa

Mustapippuria

Rypsi- tai maissiöljyä

 

• Puhdista tuore lohifilee ruodoista ja rasvaisista osista.

• Leikkaa pitkiä ohuen ohuita viipaleita. Jos siivusi eivät ole superohuita, ota kaksi oliiviöljyllä kevyesti siveltyä leivin- tms. palaa.

• Asettele lohen siivut paperien väliin ja painele esim. tasapohjaisella pannulla tai leikkuulaudalla ne aivan ohuiksi.

• Poista toinen paperi ja käännä viipaleet paperilta lautaselle.

• Purista sitruunamehua kalan pinnalle.

• Mausta suolalla ja pippurilla.

• Silppua persilja ja punasipuli hienoksi ja pirskottele nämä lohicarpaccion pintaan. Lisää vielä ripaus oliiviöljyä ja nauti!