Resepti herkulliseen lohicarpaccioon. Ota resepti talteen ja kokeile kotona! Sopii täydellisesti kesään.
kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi
Viinisuositus: Garzón Albariño Reserva 2019
Lohicarpaccio
Pala lohifileetä, noin 80g henkeä kohden
1-2 punasipulia
Nippu isolehtistä persiljaa
Oliiviöljyä
Sitruunamehua
Suolaa
Mustapippuria
Rypsi- tai maissiöljyä
• Puhdista tuore lohifilee ruodoista ja rasvaisista osista.
• Leikkaa pitkiä ohuen ohuita viipaleita. Jos siivusi eivät ole superohuita, ota kaksi oliiviöljyllä kevyesti siveltyä leivin- tms. palaa.
• Asettele lohen siivut paperien väliin ja painele esim. tasapohjaisella pannulla tai leikkuulaudalla ne aivan ohuiksi.
• Poista toinen paperi ja käännä viipaleet paperilta lautaselle.
• Purista sitruunamehua kalan pinnalle.
• Mausta suolalla ja pippurilla.
• Silppua persilja ja punasipuli hienoksi ja pirskottele nämä lohicarpaccion pintaan. Lisää vielä ripaus oliiviöljyä ja nauti!