Paahdettua lohta ja kapriskastiketta
Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi
Viinisuositus: Mayu Rose 2020
Resepti
600 g suomustettua lohifileetä
mustapippuria myllystä
suolaa
Kastike
1 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
1 rkl lime- sitruunan mehua
0,5 dl kapriksia
1 rkl Dijon-sinappia
1 dl tillisilppua
mustapippuria myllystä
suolaa
• Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku
• Puhdista lohifileestä mahdolliset ruodot, ylimääräiset rasvat ja leikkaa lohi annospaloiksi.
• Mausta palat pippurilla ja suolalla.
• Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda lohipaloja nahkapuoli pannua vasten, kunnes valkuaisnesteet nousevat pintaan.
• Laita lohipalat uuniin 175° C -asteeseen viideksi minuutiksi.
• Lohi on parhaimmillaan, kun se on sisältä hiukan punertava. Tarjoile kastikkeen ja varhaisperunoiden kanssa!