Parmigiana di melanzaneen eli munakoiso-tomaattivuokaan tarvitset vain neljä asiaa: munakoisoja, tomaattikastiketta, mozzarellaa ja parmesaania.
Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi
Viinisuositus: Wongraven Senza Compromesso Piemonte Rosato 2019
Resepti
Munakoiso 750g
Tomaattikastike 700g
Mozzarella (tai muu juusto) 500g
Parmesaani 150g
Sipuli 1kpl
Oliiviöljy
mustapippuri
Basilika
suolaa
karkeaa merisuolaa
rypsiöljyä
• Leikkaa munakoisosta ohuita siivuja ja ripottele karkeaa merisuolaa pinnalle, jotta munakoiso ”itkee” eli nesteet poistuvat. Anna olla noin tunnin.
• Hienonna sipuli ja freesaa se oliiviöljyssä. Lisää tomaattikastike ja mausta suolalla. Anna hautua miedolla lämmöllä 45 minuuttia.
• Lisää loppuun käsin silputtuja basilikan lehtiä.
• Laita pannuun rypsiöljyä ja lämmitä sitä 170 asteeseen. Huuhtele suola pois munakoisosta ja kuivaa paperilla. Lisää osissa öljyyn ja paista 2-3min, kunnes saavat väriä. Tee tämä osissa, jotta munakoiso ei ala tummumaan, eikä rasva poreile pannusta yli ja satuta ketään. Paiston jälkeen aseta munakoisot paperille.
• Laita vuokaan pohjalle tomaattikastiketta. Aseta päälle kerros munakoisoa ja munakoison päälle mozzarellaa (tai muuta juustoa), mustapippuria ja parmesaania.
• Laita juuston päälle kerros tomaattikastiketta ja sen päälle toinen kerros munakoisoa, jonka jälkeen taas tomaattikastiketta ja päällimmäiseksi juustoja.
• Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista uunissa 40 min. Kun on valmis, ota uunista ja anna jäähtyä muutama minuutti ennen tarjoilua.