Parmigiana di melanzaneen eli munakoiso-tomaattivuokaan tarvitset vain neljä asiaa: munakoisoja, tomaattikastiketta, mozzarellaa ja parmesaania.

www.chefantti.fi

Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi

Viinisuositus: Wongraven Senza Compromesso Piemonte Rosato 2019

Resepti

Munakoiso 750g

Tomaattikastike 700g

Mozzarella (tai muu juusto) 500g

Parmesaani 150g

Sipuli 1kpl

Oliiviöljy

mustapippuri

Basilika

suolaa

karkeaa merisuolaa

rypsiöljyä

 

• Leikkaa munakoisosta ohuita siivuja ja ripottele karkeaa merisuolaa pinnalle, jotta munakoiso ”itkee” eli nesteet poistuvat. Anna olla noin tunnin.

• Hienonna sipuli ja freesaa se oliiviöljyssä. Lisää tomaattikastike ja mausta suolalla. Anna hautua miedolla lämmöllä 45 minuuttia.

• Lisää loppuun käsin silputtuja basilikan lehtiä.

• Laita pannuun rypsiöljyä ja lämmitä sitä 170 asteeseen. Huuhtele suola pois munakoisosta ja kuivaa paperilla. Lisää osissa öljyyn ja paista 2-3min, kunnes saavat väriä. Tee tämä osissa, jotta munakoiso ei ala tummumaan, eikä rasva poreile pannusta yli ja satuta ketään. Paiston jälkeen aseta munakoisot paperille.

• Laita vuokaan pohjalle tomaattikastiketta. Aseta päälle kerros munakoisoa ja munakoison päälle mozzarellaa (tai muuta juustoa), mustapippuria ja parmesaania.

• Laita juuston päälle kerros tomaattikastiketta ja sen päälle toinen kerros munakoisoa, jonka jälkeen taas tomaattikastiketta ja päällimmäiseksi juustoja.

• Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista uunissa 40 min. Kun on valmis, ota uunista ja anna jäähtyä muutama minuutti ennen tarjoilua.