Pasta Carbonara on italialainen klassikkoruoka: herkullinen, helppo ja täyteläinen!
Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi
Viinisuositus: Wongraven Senza Compromesso Piemonte Rosato 2019
Pasta Carbonara
Spaghetti 320g
Guanciale tai pekoni 150g
Keltuainen 6 kpl
Pecorino tai parmesaani 50g
Mustapippuri
Suola
Fun fact: Carbonaraan EI tule kermaa.
• Laita keitinvesi kiehumaan ja lisää runsaasti suolaa.
• Kun vesi kiehuu, lisää spaghetti ja kypsennä pakkauksen ohjeiden mukaisesti, jättäen pasta al denteksi.
• Leikkaa Guanciale tai pekoni pieniksi paloiksi ja paahda miedolla lämmöllä, kunnes pinta on rapea, mutta sisältä pehmeä. Voit aloittaa kylmällä pannulla. Ota rasva talteen.
• Lisää kulhoon kuusi keltuaista, pecorino, mustapippuria ja hieman keitinvettä. Sekoita kaikki yhteen. Lisää lopuksi Guancialen (tai pekonin) rasva.
• Kun pasta on valmista, lisää pasta paistinpannulle ja laita joukkoon Guancialet. Sekoita pastaa ja lisää kastike jatkuvasti sekoittaen, jottei keltuaisista tule munakokkelia.
• Sekoita kunnes kastikkeesta tulee kermaisen näköinen. Lisää tarvittaessa keitinvettä.
• Aseta lautaselle ja halutessasi raasta päälle lisää pecorinoa ja mustapippuria.