Pasta Carbonara on italialainen klassikkoruoka: herkullinen, helppo ja täyteläinen!

www.chefantti.fi

Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi

Viinisuositus: Wongraven Senza Compromesso Piemonte Rosato 2019

Pasta Carbonara

Spaghetti 320g

Guanciale tai pekoni 150g

Keltuainen 6 kpl

Pecorino tai parmesaani 50g

Mustapippuri

Suola

Fun fact: Carbonaraan EI tule kermaa.

• Laita keitinvesi kiehumaan ja lisää runsaasti suolaa.

• Kun vesi kiehuu, lisää spaghetti ja kypsennä pakkauksen ohjeiden mukaisesti, jättäen pasta al denteksi.

• Leikkaa Guanciale tai pekoni pieniksi paloiksi ja paahda miedolla lämmöllä, kunnes pinta on rapea, mutta sisältä pehmeä. Voit aloittaa kylmällä pannulla. Ota rasva talteen.

• Lisää kulhoon kuusi keltuaista, pecorino, mustapippuria ja hieman keitinvettä. Sekoita kaikki yhteen. Lisää lopuksi Guancialen (tai pekonin) rasva.

• Kun pasta on valmista, lisää pasta paistinpannulle ja laita joukkoon Guancialet. Sekoita pastaa ja lisää kastike jatkuvasti sekoittaen, jottei keltuaisista tule munakokkelia.

• Sekoita kunnes kastikkeesta tulee kermaisen näköinen. Lisää tarvittaessa keitinvettä.

• Aseta lautaselle ja halutessasi raasta päälle lisää pecorinoa ja mustapippuria.