Näin helposti syntyy kahdella eri tapaa perinteiset lihapullat! Ota resepti talteen.

kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi

www.chefantti.fi

 

400 g jauhelihaa (80 % nautaa 20 % possua)
2 siivua vaaleaa leipää tai 3 rkl korppujauhoja
2 dl kermaa
1 kananmuna
1 sipuli
mustapippuria myllystä
2 tl maustepippuria
suolaa
voita paistamiseen

  • Raasta tai silppua monitoimikoneessa (tai raastimella)
    leipä rouheeksi.
  • Paista silputtu sipuli paistinpannulla kullankeltaiseksi
    vähässä voissa.
  • Lisää kerma, kananmuna, silputtu sipuli ja mausteet.
  • Anna turvota tovin aikaa. Sekoita joukkoon jauheliha.
  • Pyöritä pullia ja paista ne voissa miedolla lämmöllä
    pinnaltaan rapeiksi ja kypsiksi.
  • Herkuttele sellaisenaan tai laita lihapullat
    kuumaan kastikkeeseen.
  • Tarjoile perunamuhennoksen kanssa.