Havaijilaistyylinen pokebowl ranskalaisella twistillä on helppo ja nopea tehdä vaikkapa lounaaksi!
Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi
Viinisuositus: Wongraven Morgenstern Riesling 2020
Resepti 2-4 hlö
Lohta 250g
Riisiä (sushiriisi) 250g
Avokado 1-2kpl
Grannysmith omena 1kpl
sesamin siemeniä 20g
edamame papu 75g
valkoviini 1dl
valkoviinietikka 0,2dl
voi 50g
lime 2 kpl
• Pese riisi muutamaan kertaan ja keitä riisi ohjeen mukaan tai käyttäen riisinkeitintä.
• Viipaloi lohi pieniksi kuutioiksi ja lisää päälle hieman suolaa ja lime mehua (älä liikaa, jotta limen happo ei kypsennä lohta).
• Viipaloi avokado pieniksi kuutioiksi ja lisää lime mehua, jotta avokado ei ala tummumaan. Viipaloi omena haluamallasi tyylillä. Kuori pavut ja ryöppää.
• Paista kattilassa hetken montessa, jotta pavut saavat valkoviinin ja voin makua.
• Kokoa kaunis ja kuvauksellinen kulho ja nauti yksinkertaisuudessaan maukkaasta poke bowlista pienellä Ranskalaisella twistillä.
Monte:
Lisää viini ja etikka kattilaan. Redusoi puoleen ja vispaa sekaan kylmää voita kunnes koostumus on kastikemainen.