Chef Antti kokkailee raikkaan parsasalaatin! Ota resepti talteen ja nauti kesäpäivänä!

www.chefantti.fi

kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi

Viinisuositus: Santa Carolina Reserva Sauvignon Blanc 2019

 

Rapea Parsasalaatti

12 vihreää parsaa

rapeaa jääsalaattia

1 dl mantelilastuja

mustapippuria myllystä

Maldon- suolaa

Kastike:

100g sinihomejuustoa

1 dl maitoa

1 dl ranskankermaa

 

• Kuori parsat ja poista tyvestä 2-3cm:n verran puisevaa osaa. Älä kuori parsan nuppuja.

• Keitä parsoja miedossa suolavedessä (1 l vettä, 1/2 rkl suolaa, 1 sokerinpala) muutama minuutti.

• Parsa on kypsä, kun se on pinnasta pehmeä, mutta muuten vielä napakka.

• Nosta parsat kattilasta reikäkauhalla.

• Kaada vesi pois ja kuivaa parsat hyvin talouspaperilla.

• Leikkaa parsat poikittain kolmeen osaan.

• Sekoita sinihomejuusto, ranskankerma ja maito sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa samettisen tasaiseksi kastikkeeksi.

• Paahda mantelilastut uunissa tai kuivalla paistinpannulla kevyesti, jotta niiden pinta muuttuu vaaleanruskeaksi.

• Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet hyvin ja nostele parsojen kanssa lautasille.

• Pirskottele kastiketta runsaasti päälle ja ripota pinnalle mantelilastuja.

• Rouhi päälle mustapippuria ja lisää halutessasi ripaus sormisuolaa.

Tarjoa heti!