Chef Antti kokkailee raikkaan parsasalaatin! Ota resepti talteen ja nauti kesäpäivänä!
kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi
Viinisuositus: Santa Carolina Reserva Sauvignon Blanc 2019
Rapea Parsasalaatti
12 vihreää parsaa
rapeaa jääsalaattia
1 dl mantelilastuja
mustapippuria myllystä
Maldon- suolaa
Kastike:
100g sinihomejuustoa
1 dl maitoa
1 dl ranskankermaa
• Kuori parsat ja poista tyvestä 2-3cm:n verran puisevaa osaa. Älä kuori parsan nuppuja.
• Keitä parsoja miedossa suolavedessä (1 l vettä, 1/2 rkl suolaa, 1 sokerinpala) muutama minuutti.
• Parsa on kypsä, kun se on pinnasta pehmeä, mutta muuten vielä napakka.
• Nosta parsat kattilasta reikäkauhalla.
• Kaada vesi pois ja kuivaa parsat hyvin talouspaperilla.
• Leikkaa parsat poikittain kolmeen osaan.
• Sekoita sinihomejuusto, ranskankerma ja maito sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa samettisen tasaiseksi kastikkeeksi.
• Paahda mantelilastut uunissa tai kuivalla paistinpannulla kevyesti, jotta niiden pinta muuttuu vaaleanruskeaksi.
• Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet hyvin ja nostele parsojen kanssa lautasille.
• Pirskottele kastiketta runsaasti päälle ja ripota pinnalle mantelilastuja.
• Rouhi päälle mustapippuria ja lisää halutessasi ripaus sormisuolaa.
Tarjoa heti!