Perinteinen Ratatouille eli kasvispata on klassikko ruoka, joka on alkujaan Ranskan Provence alueelta!
Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi
Viinisuositus: A Table Rosé 2020
Resepti
2 sipulia
2 punaista paprikaa
2 vihreää paprikaa
2 pientä munakoisoa
2 pientä kesäkurpitsaa
1 prk kuorittuja tomaatteja
1 prk tomaattimurskaa
1 laakerinlehti
5-8 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
persiljaa
timjamia
basilikaa
rosmariinia
valkopippuria
suolaa
• Paloittele kasvikset noin 2 cm:n paksuisiksi, tasakokoisiksi kuutioiksi.
• Kuullota sipulit ja munakoisot oliiviöljyssä.
• Lisää muut aineet joukkoon ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.
• Ratatouillen voi tarjoilla sellaisenaan joko kuuman tai kylmänä, mutta se sopii hyvin myös grillatun kalan tai lihan lisukkeeksi.