Perinteinen Ratatouille eli kasvispata on klassikko ruoka, joka on alkujaan Ranskan Provence alueelta!

www.chefantti.fi

Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi 

Viinisuositus: A Table Rosé 2020

 

Resepti

2 sipulia

2 punaista paprikaa

2 vihreää paprikaa

2 pientä munakoisoa

2 pientä kesäkurpitsaa

1 prk kuorittuja tomaatteja

1 prk tomaattimurskaa

1 laakerinlehti

5-8 valkosipulin kynttä

oliiviöljyä

persiljaa

timjamia

basilikaa

rosmariinia

valkopippuria

suolaa

 

• Paloittele kasvikset noin 2 cm:n paksuisiksi, tasakokoisiksi kuutioiksi.

• Kuullota sipulit ja munakoisot oliiviöljyssä.

• Lisää muut aineet joukkoon ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

• Ratatouillen voi tarjoilla sellaisenaan joko kuuman tai kylmänä, mutta se sopii hyvin myös grillatun kalan tai lihan lisukkeeksi.