Vihanneksilla täytetty höyrytetty lohirulla
www.chefantti.fi
Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi
Viinisuositus: Reh Kenderman Riesling Vom Kalkstein 2019
Resepti
600 g ruodotonta lohifileetä
2 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 purjo
Dijon sinappia
suolaa
• Leikkaa lohifilee leveäksi viipaleeksi vinottain neljään osaan. Sivele sisäpintaan sinappia ja mausta pippurilla ja suolalla.
• Leikkaa vihannekset veitsellä tai vihanneskoneella ohuiksi suikaleiksi.
• Nosta suikaleet kiehuvaan mietoon suolaveteen minuutiksi.
• Kaada vesi pois ja nosta vihannekset kylmään jääveteen.
• Poista vesi ja kuivaa hyvin suikaleet.
• Mausta suikaleet ja nosta lohipalojen päälle.
• Kääri lohet rullalle ja nosta voideltuun uunivuokaan.
• Lisää uunivuokaan 0,5L valkoviiniä tai vettä ja peitä tiukasti kelmulla.
• Nosta 150-asteiseen uuniin 8-10 minuutiksi höyrystymään kypsäksi.
• Jos sinulla on käytössäsi höyryuuni, höyrytä lohi siinä. Nosta höyrytetyt kalat syville lautasille ja kaada valkoviinikastiketta päälle.
Valkoviinikastike
2 salottisipulia
pala fenkolia
4 rkl voita
4 dl kalalientä
4 dl valkoviiniä
suolaa
ripaus cayennepippuria
• Silppua sipulit ja paloittele fenkoli. Kuullota kattilassa vähässä voissa kuumiksi.
• Lisää kalaliemi ja anna kiehua, kunnes sipulit pehmeitä.
• Lisää viini, kerma ja anna kiehua kunnes yksi kolmannes kiehunut kokoon.
• Mausta suolalla ja ripauksella cayennepippuria.
• Kaada kastike tehosekoittimeen ja anna pyöriä kuohkeaksi. Siivilöi kastike.