Vihanneksilla täytetty höyrytetty lohirulla

www.chefantti.fi

Kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi

Viinisuositus: Reh Kenderman Riesling Vom Kalkstein 2019

Resepti

600 g ruodotonta lohifileetä

2 porkkanaa

1 pieni kesäkurpitsa

1 purjo

Dijon sinappia

suolaa

• Leikkaa lohifilee leveäksi viipaleeksi vinottain neljään osaan. Sivele sisäpintaan sinappia ja mausta pippurilla ja suolalla.

• Leikkaa vihannekset veitsellä tai vihanneskoneella ohuiksi suikaleiksi.

• Nosta suikaleet kiehuvaan mietoon suolaveteen minuutiksi.

• Kaada vesi pois ja nosta vihannekset kylmään jääveteen.

• Poista vesi ja kuivaa hyvin suikaleet.

• Mausta suikaleet ja nosta lohipalojen päälle.

• Kääri lohet rullalle ja nosta voideltuun uunivuokaan.

• Lisää uunivuokaan 0,5L valkoviiniä tai vettä ja peitä tiukasti kelmulla.

• Nosta 150-asteiseen uuniin 8-10 minuutiksi höyrystymään kypsäksi.

• Jos sinulla on käytössäsi höyryuuni, höyrytä lohi siinä. Nosta höyrytetyt kalat syville lautasille ja kaada valkoviinikastiketta päälle.

Valkoviinikastike

2 salottisipulia

pala fenkolia

4 rkl voita

4 dl kalalientä

4 dl valkoviiniä

suolaa

ripaus cayennepippuria

• Silppua sipulit ja paloittele fenkoli. Kuullota kattilassa vähässä voissa kuumiksi.

• Lisää kalaliemi ja anna kiehua, kunnes sipulit pehmeitä.

• Lisää viini, kerma ja anna kiehua kunnes yksi kolmannes kiehunut kokoon.

• Mausta suolalla ja ripauksella cayennepippuria.

• Kaada kastike tehosekoittimeen ja anna pyöriä kuohkeaksi. Siivilöi kastike.