Näillä vinkeillä valmistat oikein trendikkäät Dumplingit!

kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi

www.chefantti.fi

Viinisuositus: Chateau Ste Michelle Riesling 2018

 

Dumplings

Taikina
400g vehnäjauhoja
7g suolaa
2,2dl vettä

  • Sekoita jauhot ja suola keskenään
  • Kiehauta vesi ja sekoita jauhojen joukkoon. Sekoita aluksi kauhalla/nuolijalla ja jatka käsin taikinan jäähdyttyä.
  • Sekoittamisen ja työstämisen jälkeen, kääri kelmuun ja anna taikinan levätä huoneen lämmössä tunnin ajan.
  • Jaa taikina neljään osaan. Kauli taikina mahdollisimman ohueksi, noin 3-5mm paksuiseksi, tai halutessasi käytä pastakonetta.
  • Käytä stanssia, keksimuottia tai lasia (halkaisijaltaan n. 9cm) ja leikkaa taikinasta ympyröitä.
  • Laita keskelle ympyrää noin teelusikallinen täytettä ja kasta taikinaa vedellä niin että taitos liimautuu kiinni.
  • Taita taikina puoliksi yhdistämällä vain keskeltä. Tee molemmista kulmista kolme taitosta niin että taikina sulkeutuu eikä jää reikiä.
  • Taita vain toista puolta puoliympyrästä, niin että toisella puolella on taitokset ja toinen puoli on tasainen.
  • Kun dumplingsit ovat valmiita, laita kattilaan vettä ja päälle höyrystin taso (bambuhöyrystin). Aseta tasolle kiinankaalin uloimmat lehdet.
  • Kun vesi kiehuu, aseta valmiit dumplingsit kaalin lehtien päälle ja höyrystä 7-10min.
  • Tarkista, että dumplingsit eivät kosketa toisiaan höyryttämisen aikana!

Täyte

1/4 kiinankaalia
suolaa
kevätsipulia
paketti jauhelihaa/tofua/sieniä
2-3 valkosipulin kynttä
5cm pala inkivääriä
14g soijaa

  • Leikkaa kiinankaali pieniksi paloiksi säästäen kaksi ulointa lehteä.
  • Sekoita hyvä määrä suolaa kiinankaalin joukkoon ja purista sitä kunnes kiinankaali pehmenee ja vapauttaa nestettä.
  • Kaada puolet nesteestä pois ja sekoita joukkoon pilkottua kevätsipulia, paistettua jauhelihaa (tai tofua tai sieniä), raastettua valkosipulia ja inkivääriä sekä soijaa.
  • Sekoita keskenään ja anna maustua jääkaapissa tunnista vuorokauteen.

Tofu

  • Jos käytät tofua, marinoi tofua vähintään 45min!
  • Pilko tofu pieniksi kuutioiksi.
  • Laita kulhoon vettä, soijaa, suolaa, hunajaa ja pieni määrä rypsiöljyä.
  • Maun mukaan voi lisätä myös muita makuja, kuten misoa (valkoinen miso on vegaanista, sis. fermentoitua soijapapua ja riisiä), korianteria, sitruunaa, limeä, sitruunaruohoa, persiljaa tai thai basilikaa.
  • Anna marinoitua 45min tai kunnes tofussa on hyvä maku.
  • Marinoinnin jälkeen tofun voi halutessaan myös päällystää seesamin siemenillä.
  • Jonka jälkeen sekoita dumplings- täytteeseen jauhelihan tai sienen tilalle.