Näillä vinkeillä saat valmistettua täydelliset uudet perunat!
kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi
Viinisuositus: Tausendhügel Dry Riesling 2020
- Pese perunat hyvin. Jos kuori ei lähde käsin hankaamalla, käytä juuresharjaa tai rapsuta kuori irti pöytäveitsellä. Uusien perunoiden tulee loistaa pöydässä hohtavan vaaleina.
- Laita pestyt perunat astiaan ja peitä raikkaalla vedellä.
- Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää ruokalusikallinen (alle 20 g) karkeaa suolaa vesilitraa kohti, reilusti tillinvarsia ja perunat.
- Keitä perunoita miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä (kokeile hammastikulla, terävän pikkuveitsen kärjellä tms.)
- Kaada vesi pois ja anna höyryn tasaantua.
- Laita tillinoksia ja muutama talouspaperiarkki perunoiden päälle ja sulje kansi. Näin perunat kypsyvät lopullisesti ja ovat juuri parhaimmillaan tarjottavaksi. Tällä tavoin perunat pysyvät ryhdissä myös pienen odottamisen ajan.
- Ota makua antaneet tillit pois kattilasta ennen tarjoilua ja vaihda tuoreisiin tillinoksiin.