Näillä vinkeillä saat valmistettua täydelliset uudet perunat!

kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi

www.chefantti.fi

Viinisuositus: Tausendhügel Dry Riesling 2020

 

  • Pese perunat hyvin. Jos kuori ei lähde käsin hankaamalla, käytä juuresharjaa tai rapsuta kuori irti pöytäveitsellä. Uusien perunoiden tulee loistaa pöydässä hohtavan vaaleina.
  • Laita pestyt perunat astiaan ja peitä raikkaalla vedellä.
  • Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää ruokalusikallinen (alle 20 g) karkeaa suolaa vesilitraa kohti, reilusti tillinvarsia ja perunat.
  • Keitä perunoita miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä (kokeile hammastikulla, terävän pikkuveitsen kärjellä tms.)
  • Kaada vesi pois ja anna höyryn tasaantua.
  • Laita tillinoksia ja muutama talouspaperiarkki perunoiden päälle ja sulje kansi. Näin perunat kypsyvät lopullisesti ja ovat juuri parhaimmillaan tarjottavaksi. Tällä tavoin perunat pysyvät ryhdissä myös pienen odottamisen ajan.
  • Ota makua antaneet tillit pois kattilasta ennen tarjoilua ja vaihda tuoreisiin tillinoksiin.