Valkoinen parsa Béarnaise- kastikkeessa. Näiden ohjeiden avulla valmistat klassisen kesäruuan helposti! Ota parsaresepti talteen ja kokkaa kotona.

www.chefantti.fi

kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi

Viinisuositus: Reh Kenderman, Riesling Vom Kalkstein 2019

 

Valkoista parsaa ja chili-hollandaise kastiketta

12-15 valkoista parsaa

suolaa

1-2 punaista

chiliä

Hollandaisekastike:

150g voita

3 keltuaista

4 rkl vettä

4 rkl sitruunamehua

suolaa

 

• Halkaise chilit pitkittäin ja lisää uunikasariin oliiviöljyn kanssa. Paahda 180-asteisessa uunissa puoli tuntia.

• Nosta paahtuneet chilit talouspaperille kuivumaan.

• Kun chilit ovat kuivuneet, suikaloi ne.

• Valmista hollandaisekastike: Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä.

• Laita toiseen kattilaan vesi ja keltuaiset, ja kuumenna seosta varovasti miedolla lämmöllä. Sekoita voimakkaasti koko ajan, kunnes seos sakenee.

• Lisää sitten vähitellen voisula juoksevana nauhana.

• Mausta kastike sitruunamehulla ja tarkista suola.

• Kuori parsat ja poista tyvestä 2-3cm:n verran puisevaa osaa. Älä kuori parsan nuppuja.

• Keitä parsoja miedossa suolavedessä (1 l vettä, 1/2 rkl suolaa, 1 sokerinpala) muutama minuutti. Parsa on kypsä kun se on pinnasta pehmeä mutta muuten vielä napakka.

• Nosta parsat kattilasta reikäkauhalla, valuta ja laita lautasille.

• Ripottele parsojen pintaan öljyä ja suikaloitua chiliä.

• Kaavi chilien paistovuoasta loppu öljy hollandaisekastikkseeseen ja tarjoa parsat kastikkeen kanssa.