Valkoinen parsa Béarnaise- kastikkeessa. Näiden ohjeiden avulla valmistat klassisen kesäruuan helposti! Ota parsaresepti talteen ja kokkaa kotona.
kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi
Viinisuositus: Reh Kenderman, Riesling Vom Kalkstein 2019
Valkoista parsaa ja chili-hollandaise kastiketta
12-15 valkoista parsaa
suolaa
1-2 punaista
chiliä
Hollandaisekastike:
150g voita
3 keltuaista
4 rkl vettä
4 rkl sitruunamehua
suolaa
• Halkaise chilit pitkittäin ja lisää uunikasariin oliiviöljyn kanssa. Paahda 180-asteisessa uunissa puoli tuntia.
• Nosta paahtuneet chilit talouspaperille kuivumaan.
• Kun chilit ovat kuivuneet, suikaloi ne.
• Valmista hollandaisekastike: Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä.
• Laita toiseen kattilaan vesi ja keltuaiset, ja kuumenna seosta varovasti miedolla lämmöllä. Sekoita voimakkaasti koko ajan, kunnes seos sakenee.
• Lisää sitten vähitellen voisula juoksevana nauhana.
• Mausta kastike sitruunamehulla ja tarkista suola.
• Kuori parsat ja poista tyvestä 2-3cm:n verran puisevaa osaa. Älä kuori parsan nuppuja.
• Keitä parsoja miedossa suolavedessä (1 l vettä, 1/2 rkl suolaa, 1 sokerinpala) muutama minuutti. Parsa on kypsä kun se on pinnasta pehmeä mutta muuten vielä napakka.
• Nosta parsat kattilasta reikäkauhalla, valuta ja laita lautasille.
• Ripottele parsojen pintaan öljyä ja suikaloitua chiliä.
• Kaavi chilien paistovuoasta loppu öljy hollandaisekastikkseeseen ja tarjoa parsat kastikkeen kanssa.