Chef Antti valmistaa yrteillä kuorrutetun lihaisan lampaanfileen pääsiäisen kunniaksi!

Viinisuositus: Santa Carolina Reserva Pinot Noir 2019 

kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi

www.chefantti.fi

 

Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee

600 g lampaan ulkofileetä

Marinadi

1 dl öljyä

1-2 salottisipulia

3 valkosipulin kynttä

rosmariinia

timjamia

musta- ja valkopippuria myllystä

 

• Poista lampaanfileestä näkyvä rasva ja marinoi niitä 1-2 vrk marinadissa, jonka olet sekoittanut yllä olevista aineista.

 

Yrttikuorrutus

1 dl basilikan lehtiä

1 dl persiljaa

1 dl ruohosipulia

0,5 tl karkeaa suolaa

2-3 dl maustamatonta majoneesia

2 valkosipulin kynttä

1 dl raastettua valkoista leipää (tai juustoa)

musta- ja valkopippuria myllystä

 

• Hienonna yrtit ja suola monitoimikoneessa.

• Lisää majoneesi ja vaalea leipä (tai juusto) ja sekoita tasaiseksi.

• Mausta valkosipulilla ja pippurilla. Tarkista suola.

• Ruskista marinoidut lampaanfileet kevyesti pannulla ja mausta ne pippurilla ja suolalla.

• Sivele yrttikuorrutus fileiden päälle ja paista 200 °C uunissa noin 5 minuuttia.

• Mehevimmillään fileet ovat, kun liha on sisältä hieman punertavaa ja pinnalta kauniin ruskeaa.

• Tarjoile tuoreiden vihannesten kanssa. Lampaan kanssa sopii mainiosti myös perunapaistos.

 

Perunapaistos

250 g uuniperunaa

100 g voita valkopippuria suolaa

 

• Kypsennä perunoita 200 C uunissa noin tunti.

• Kuori perunat ja survo voin ja mausteiden kanssa.

• Sekoita massa tasaiseksi ja jaa se voideltuihin annosvuokiin.

• Paista 200 C uunissa noin 15 minuuttia.

• Kumoa paistokset lautaselle rapea pinta ylöspäin.