Chef Antti valmistaa yrteillä kuorrutetun lihaisan lampaanfileen pääsiäisen kunniaksi!
Viinisuositus: Santa Carolina Reserva Pinot Noir 2019
kaupallinen yhteistyö: www.parasviini.fi
Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee
600 g lampaan ulkofileetä
Marinadi
1 dl öljyä
1-2 salottisipulia
3 valkosipulin kynttä
rosmariinia
timjamia
musta- ja valkopippuria myllystä
• Poista lampaanfileestä näkyvä rasva ja marinoi niitä 1-2 vrk marinadissa, jonka olet sekoittanut yllä olevista aineista.
Yrttikuorrutus
1 dl basilikan lehtiä
1 dl persiljaa
1 dl ruohosipulia
0,5 tl karkeaa suolaa
2-3 dl maustamatonta majoneesia
2 valkosipulin kynttä
1 dl raastettua valkoista leipää (tai juustoa)
musta- ja valkopippuria myllystä
• Hienonna yrtit ja suola monitoimikoneessa.
• Lisää majoneesi ja vaalea leipä (tai juusto) ja sekoita tasaiseksi.
• Mausta valkosipulilla ja pippurilla. Tarkista suola.
• Ruskista marinoidut lampaanfileet kevyesti pannulla ja mausta ne pippurilla ja suolalla.
• Sivele yrttikuorrutus fileiden päälle ja paista 200 °C uunissa noin 5 minuuttia.
• Mehevimmillään fileet ovat, kun liha on sisältä hieman punertavaa ja pinnalta kauniin ruskeaa.
• Tarjoile tuoreiden vihannesten kanssa. Lampaan kanssa sopii mainiosti myös perunapaistos.
Perunapaistos
250 g uuniperunaa
100 g voita valkopippuria suolaa
• Kypsennä perunoita 200 C uunissa noin tunti.
• Kuori perunat ja survo voin ja mausteiden kanssa.
• Sekoita massa tasaiseksi ja jaa se voideltuihin annosvuokiin.
• Paista 200 C uunissa noin 15 minuuttia.
• Kumoa paistokset lautaselle rapea pinta ylöspäin.